Meteen naar de inhoud
Laden Evenementen

Programmeren kun je leren

juli 24-09:15 - 10:15

Wat: Programmeren kun je leren

Wie: Sanneke van der Meer

Wat weet jij over games… Hoe je ze moet spelen? Vast wel! Hahaha… Maar weet je ook hoe je ze zelf kunt maken? Ja, zelf maken! Dat is programmeren en dat kun je leren! Juf Sanneke van CoderDojo Kennemerwaard leert je in een uurtje zelf programmeren in Scratch. Kun je je EIGEN game spelen! Je kunt je eigen game aan anderen laten zien. Of thuis mee verder gaan. Maak dan wel vooraf een account aan op: https://scratch.mit.edu/join. Dat kost niets, maar doe het wel even met je ouders.

Sanneke van der Meer

Programmeren kun je leren is geschikt voor leerlingen tussen de 10 en 14 jaar. Leerlingen vanaf groep 6 kunnen zelfstandig aan de slag met de uitleg in de verschillende delen van Programmeren kun je leren. Ook in de onderbouw van het voortgezet onderwijs kan Programmeren kun je leren ingezet worden.

Sanneke van der Meer is medewerker Formulebibliotheek Senior, consulent Mediawijsheid en trainer van CoderDojo Kennemerwaard. Ze neemt zelfs een paar reeds ontworpen robots mee. Een laptop meenemen hoeft niet, maar mag wel. Bij CoderDojo kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robots. Gamen is natuurlijk een groot onderdeel in het leven van een developer. Niet alleen games bouwen, maar ook games spelen hoort bij CoderDojo. Naast digitale projecten kun je bij CoderDojo ook aan de slag met bijvoorbeeld Arduino om zelf apparaten te bouwen.

Lokaal:
Middelbare school in Alkmaar 
Adres: Vondelstraat 41,
1813 BA Alkmaar
Telefoon:  072 541 0333
 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets komt beschikbaar op May 1, 2023

Share This Event

9999700
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
juli 24
Tijd:
09:15 - 10:15
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
www.zomercampusalkmaar.nl

Locatie

pcc oosterhout
Vondelstraat 41
Alkmaar, Noord Holland 1831 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0629605637
Bekijk de site van Locatie

Organisator

organisatie : Zomercampus Alkmaar
Telefoon:
0629605637
E-mail:
ingrid@Zomercampusalkmaar.nl